Gepasseerde Maher bekritiseerd: ‘Hij heeft veel te weinig power, is gewoon te licht’

Ajax en PSV waren in de zomer van 2013 in een strijd verwikkeld om de handtekening van Adam Maher. De Eindhovenaren trokken uiteindelijk aan het langste eind en legden de toenmalige middenvelder van AZ voor circa 6,5 miljoen euro vast. PSV dacht een topper in spe aan te hebben getrokken, maar niets is minder waar. Tegenwoordig houdt Maher de bank warm naast trainer Phillip Cocu en wordt hij door Adri van Tiggelen zelfs min of meer afgeschreven als zijnde een speler die het ver kan gaan schoppen.

De voormalige international van het Nederlands elftal zat zaterdagavond als rapporteur van De Telegraaf op de tribune van het Koning Willem II Stadion, het strijdtoneel van de competitiewedstrijd tussen Willem II en PSV. Maher viel halverwege de tweede helft in, maar liet allesbehalve een goede indruk achter in Tilburg. Datzelfde gold overigens voor Luciano Narsingh, die volgens Van Tiggelen altijd dezelfde actie maakt en daardoor veel te voorspelbaar is.

‘En Maher kreeg, geloof ik, acht ballen en leverde ze alle acht in bij de tegenstander of speelde ze over de zijlijn’, schrijft Van Tiggelen in de ochtendkrant. ‘Ik vind Maher ook helemaal geen speler voor PSV. Hij heeft veel te weinig power, is gewoon te licht. Met zijn fysiek moet je wel heel bijzondere kwaliteiten hebben om je te handhaven op dat niveau en die kwaliteit heeft hij in mijn ogen niet’, aldus de oud-verdediger. (Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!