Nieuwe nederlaag en verdedigende rol bevallen Wijnaldum niet

Newcastle United ging zaterdag alweer voor de zevende keer onderuit in de Premier League. Leicester City bleek op St. James Park een maatje te groot voor de ploeg van Georginio Wijnaldum (0-3). De middenvelder van The Magpies was absoluut niet te spreken over het optreden van het in degradatie verkerende Newcastle. Ook met zijn verdedigende rol, die zijn trainer Steve McClaren hem oplegde na het geblesseerd uitvallen van Cheick Tioté, was Wijnaldum allerminst gelukkig.

De kracht van Wijnaldum ligt vooral op het aanvallende vlak. Juist daarom baalde hij van de gedwongen omzetting die McClaren moest maken. ‘Dat is lastig, in de eerste helft kreeg ik op links de ruimte om te lopen waar ik maar wilde. Door de blessure moest ik centraal gaan spelen, maar ik ben een speler die de kwaliteit heeft om goals te maken. Dus zo’n andere rol is lastig voor me’, legde Wijnaldum in gesprek met The Chronicle uit waarom hij liever had gezien dat hij op zijn eigen positie had mogen blijven staan.

‘Maar goed, ik speel waar de trainer me nodig heeft. Ik ben een sleutelspeler voor dit team en ik moet het zelf ook veel beter doen dan tegen Leicester’, stak Wijnaldum eveneens de hand in eigen boezem. De Oranje-international baalde ervan dat ook zijn ploeggenoten niet hun gewenste niveau haalden. ‘Er stonden te veel individuen. En als dat het geval is, roep je de problemen over jezelf af. De manager was dan ook woedend’, vervolgde Wijnaldum.

‘Sommige spelers van ons hebben prima gespeeld in wedstrijden die we niet hebben gewonnen, maar dit was simpelweg heel teleurstellend. Je kan een keer een wedstrijd slecht spelen, we zijn immers ook maar mensen, maar je moet altijd hard werken. Anders kan je geen resultaat boeken. We moeten meer als een team opereren’, stipte de Nederlander een punt van verbetering aan.

Praat Mee!