Laaghangend vliegtuig leidt tot angstige momenten bij Feyenoord-fans

Ondanks de veiligheidsmaatregelen die dit weekend werden getroffen bij de poorten van stadion De Kuip, beleefden de Feyenoord-fans zondagmiddag toch kortstondig een angstig momentje. Een uiterst opmerkelijke reclamestunt van de KLM was daarvan de oorzaak.

De Nederlandse vliegtuigmaatschappij maakte zondagmiddag met de eerste Boeing 787 een welkomstvlucht over Rotterdam. Om de aandacht te trekken van de inwoners, vlogen de piloten van het nieuwe toestel lager dan gebruikelijk. Een deel van de Feyenoord-aanhang schrok op van het vliegtuig, met de herinnering aan de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs nog vers in het geheugen.

De actie van de KLM kon op Twitter niet op al te veel sympathie rekenen. ‘De halve wereld is bang, argwanend en op zijn hoede. En dan komt een vliegtuig belachelijk laag over De Kuip. Only in Nederland’, plaatste iemand op het sociale medium zijn vraagtekens bij de reclamestunt.

Na een aantal rondjes rond De Kuip gevlogen te hebben, vervolgde het vliegtuig zijn weg richting Zeeland om van daaruit weer terug te keren naar Schiphol, waarvandaan het toestel ook was opgestegen.

photo credit: G-Tinnetje via photopin cc

Praat Mee!