Feyenoord sprak met Fer over terugkeer naar Eredivisie

De directie van Feyenoord heeft onlangs bij zaakwaarnemer Rob Jansen geïnformeerd naar de transferstatus van Leroy Fer. Dat nieuws maakte het Algemeen Dagblad vanochtend bekend en is later op de dag ook bevestigd door Jansen. De spelersmakelaar van Fer acht de kans op een winters vertrek naar Rotterdam echter vrij nihil.

Jansen is momenteel op zoek naar een (tijdelijke) oplossing voor de Oranje-international, die met Queens Park Rangers in de kelder van de Championship – het tweede niveau van Engeland – speelt. Een terugkeer naar Feyenoord (op huurbasis) lijkt geen serieuze optie te zijn voor Fer. ‘Het is voor Nederlandse clubs erg lastig om spelers uit Engeland te halen. Ook op huurbasis ja. Die twee financiële werelden liggen enorm ver uit elkaar’, legt Jansen tegenover FOX Sports uit waar de schoen wringt.

‘Natuurlijk hebben Leroy en ik het gehad over Feyenoord en de interesse, maar we zijn afhankelijk van wat QPR ook wil. Laten we dat eerst maar eens bekijken’, vervolgt Jansen, die ook de belangen van Daley Blind behartigt. Afgelopen zomer slaagde hij er niet in om Fer te stallen bij een andere club. Even leek het erop dat Sunderland de nieuwe club van Fer zou worden, maar de transfer ketste af nadat de oud-speler van FC Twente niet door de medische keuring kwam.

En dus is Jansen opnieuw de transfermarkt aan het afspeuren naar een geschikte werkgever voor Fer. ‘Ik vind, maar dat is puur mijn mening, dat het goed voor de ontwikkeling van Leroy zou zijn om in de winterstop verhuurd te worden. Ook met het oog op het Nederlands elftal’, wijst Jansen op de marginale rol van Fer bij Oranje, waarvoor hij in mei voor de laatste keer werd opgeroepen. ‘Maar zoals ik al eerder zei, is de stap naar Nederland niet makkelijk. Het kán wel, maar het is niet zeer waarschijnlijk.’

Praat Mee!