Parel Jong PSV wordt grote toekomst toegedicht: ‘Een van de besten van Nederland’

PSV-aanvaller Steven Bergwijn moet zijn naam in de Eredivisie nog vestigen, maar de jeugdinternational wordt nu al de hemel in geprezen door Pascal Jansen. De trainer van het beloftenelftal van PSV liet Bergwijn maandagavond in de basis starten tegen Jong Ajax en was tevreden over wat hij zag.

De achttienjarige Amsterdammer trakteerde het publiek op De Herdgang zo nu en dan op een fraaie beweging. ‘Als je ziet hoe hij de eerste helft voor de dag komt. Hij zit een beetje tussen wal en schip bij het eerste elftal en als je dan zo in een uur laat zien wat je in je mars hebt, dan denk ik wel dat hij tot de besten van Nederland behoort’, looft Jansen zijn pupil.

Ondanks het goede spel van Bergwijn moest hij al na zestig minuten naar de kant komen. Dat heeft alles te maken met de afspraken die zijn gemaakt tussen Jansen en PSV-trainer Phillip Cocu. ‘Steven baalt daarvan’, bekent de oefenmeester van Jong PSV voor de camera van FOX Sports. ‘Hij is een liefhebber en wil negentig minuten spelen. Maar dit zijn dingen die erbij horen.’

Praat Mee!