De Gea spreekt vertrouwen uit in Memphis

Memphis Depay mocht zaterdag weer eens opdraven in de basisopstelling van Manchester United. Bij afwezigheid van Wayne Rooney (ziek) en Anthony Martial (geblesseerd) stond de Nederlandse international tegen Watford in de punt van de aanval en was hij gelijk trefzeker. David de Gea hoopt dat het doelpunt van Memphis de ommekeer betekent voor de Moordrechtenaar.

De eerste paar maanden als speler van Manchester United zijn namelijk niet helemaal verlopen zoals Memphis dat graag had gewild. Alleen in de voorrondeduels van de Champions League met Club Brugge kon de ex-PSV’er zich positief onderscheiden met twee doelpunten en evenzoveel assists. In de Premier League stokte de teller tot afgelopen weekend op één schamele treffer, die hij maakte in de thuiswedstrijd tegen Sunderland.

Het zwakke spel van Memphis kostte hem ruim een maand geleden de kop. Samen met Daley Blind belandde hij op de bank in Manchester. Het vertrouwen in Memphis is binnen de spelersgroep nog altijd rijkelijk aanwezig. ‘Hij heeft een paar lastige weken achter de rug en ik weet zeker dat hij snel weer in topvorm zal zijn’, aldus doelman De Gea.

‘Memphis brengt het team veel en hij zal klaar zijn voor de wedstrijd met zijn oude club’, doelt de Spanjaard op de ontmoeting met PSV. Het heenduel in Eindhoven eindigde in een 2-1 nederlaag voor Manchester United. ‘We kregen aardig wat kansen en ik denk dat we de nederlaag niet verdienden’, kijkt De Gea terug op de wedstrijd van eind september. ‘Nu krijgen we de kans om thuis tegen ze te spelen en als we winnen, zijn we door naar de volgende ronde.’ (Foto: henrikalexandersen, Wiki Commons)

Praat Mee!