De Boer: ‘Hoe gaat Memphis om met een dipje? Dat vind ik veel belangrijker’

Ronald de Boer is nog altijd positief gestemd over de slagingskansen van Memphis Depay bij Manchester United. De voormalige rechtsbuiten van het Nederlands elftal kijkt niet op van de vormcrisis waarin Memphis de afgelopen weken heeft verkeerd.

‘Het zegt me niet zoveel dat hij even in een dipje heeft gezeten. Dat is heel normaal als je vanuit Nederland naar zo’n grote club gaat’, aldus De Boer, die wordt geciteerd door De Telegraaf. ‘Ik vind het veel belangrijker hoe hij daarmee omgaat. Memphis heeft het in zich om te slagen in de absolute top, maar daar komen nog wel wat meer dingen bij kijken.’

‘Kun je tegen een tegenslag? Ben je bereid de mouwen op te stropen als het wat minder gaat? Ben je zelfkritisch? Dat is allemaal moeilijk in te schatten, maar op dit moment ben ik er positief over gestemd dat hij bij Manchester United gaat slagen’, vervolgt De Boer, die ook nog maar eens benadrukt dat Memphis nog heel jong is. ‘Vergeet niet dat hij pas 21 is.’

Dat Memphis een groot talent is, staat volgens De Boer buiten kijf. ‘Ik vind Memphis een speler met exceptionele kwaliteiten. Dan heb ik het over zijn techniek, snelheid, kracht en scorend vermogen. Bovendien is hij in staat om een mannetje uit te spelen, een eigenschap die je niet veel meer ziet in het hedendaagse voetbal’, somt de analyticus van FOX Sports een aantal sterke punten op van de jongeling.

Ook van de kwaliteiten van Cristiano Ronaldo, het grote voorbeeld van Memphis, was niet iedereen meteen overtuigd. ‘Cristiano Ronaldo was ook niet direct top, toen hij bij Manchester United kwam. Ik herinner me dat er veel twijfel was of hij het wel zou redden. Ronaldo werd toen vooral bekritiseerd om zijn rare fratsen en neergezet als een circusact. En moet je eens kijken waar hij nu staat’, besluit De Boer.

 

Praat Mee!