FC Twente hangt mogelijk zware straf boven het hoofd

Het zou zomaar kunnen dat FC Twente volgend seizoen zijn wedstrijden moet afwerken in de Jupiler League. De Eredivisionist hangt een zware straf boven het hoofd, nadat deze week enkele contracten uitlekten die de Tukkers de voorbije jaren hebben afgesloten met investeringsmaatschappij Doyen Sports Group.

De afspraken die beide partijen met elkaar hebben gemaakt, blijken in zekere mate niet te voldoen aan de reglementen van de KNVB en de FIFA. Dat zal niet ongestraft blijven, zo verwacht advocaat Roberto Branco Martins. ‘Een goede mogelijkheid is twee achtereenvolgende jaren geen transfers mogen doen. Ook een geldboete en zelfs gedwongen degradatie zijn een mogelijkheid’, doet de jurist een rampscenario uit de doeken in gesprek met Quotenet.

Branco Martins vraagt zich af of de KNVB daadwerkelijk niet op de hoogte was van de afspraken tussen FC Twente en Doyen Sports Group. Onder meer de verbintenissen van Luc Castaignos en Dusan Tadic lekten uit en blijken niet helemaal koosjer te zijn. ‘Als de KNVB weet heeft gehad van dit contract dan is het ook de vraag of er iemand bij de controle heeft zitten slapen. Men weet dondersgoed dat dit soort contracten niet door de beugel kan’, aldus de advocaat. (photo credit: DSC00011 via photopin (license))

Praat Mee!