Vroege wissel Robben uit voorzorg: ‘Naar wat ik heb begrepen valt het wel mee’

De inbreng van Arjen Robben bleef tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos (4-0 zege) beperkt tot 33 minuten. De aanvaller van Bayern München leek zich opnieuw te blesseren, nadat hij met een uiterste krachtsinspanning probeerde om de bal binnen te houden bij de zijlijn. Die actie leverde wat lichte spierklachten op bij Robben, die zich meteen uit voorzorg liet wisselen. 

Dat de kwetsuur van de Oranje-captain meevalt, bleek wel tijdens de persconferentie van Bayern-trainer Pep Guardiola. De Spaanse oefenmeester liet geen woord vallen over het uitvallen van Robben. Dat deed technisch directeur Matthias Sammer wel, vooral om de achterban van de club gerust te stellen. ‘Naar wat ik begrepen heb valt het met Robben wel mee’, zei Sammer.

Robben liet onlangs juist de oefenwedstrijd tegen Duitsland schieten om zijn spieren wat rust te gunnen. Uiteindelijk werd de vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands elftal anderhalf uur voor de aftrap afgelast wegens een concrete terreurdreiging in Hannover. In die stad stond ook het treffen tussen Duitsland en Nederland op het programma. (Foto: Alexander Hüsing)

Praat Mee!