Van Nistelrooij: ‘PSV kan het United heel moeilijk maken’

PSV moet de Nederlandse eer in Europa woensdagavond wederom hooghouden. De Eindhovenaren kunnen in de uitwedstrijd tegen Manchester United een grote stap zetten richting de knock-out fase van de Champions League. Bij een overwinning staat PSV met één been in de volgende ronde.

Tweeënhalf maand geleden verraste PSV vriend en vijand met een 2-1 thuiszege op de grootmacht uit de Premier League. Héctor Moreno en Luciano Narsingh maakten de openingstreffer van ex-PSV’er Memphis Depay ongedaan. Daarna verloor PSV de uitwedstrijden tegen CSKA Moskou (3-2) en VFL Wolfsburg (2-0), maar wist het de laatstgenoemde ploeg in eigen huis met dezelfde cijfers te verslaan, waardoor PSV momenteel de tweede plek bezet.

Manchester United voert de groep aan met slechts één puntje meer dan de huidige nummer drie van de Eredivisie. Als PSV vanavond de volle buit pakt, dan neemt het de koppositie over van de club van manager Louis van Gaal en mag het serieus gaan denken aan overwintering in de Champions League. In dat geval heeft PSV volgende maand in de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou immers genoeg aan een punt voor een plek in de achtste finales.

‘Het wordt een interessant duel voor PSV’, denkt Ruud van Nistelrooij, die tijdens zijn actieve loopbaan zowel voor PSV als Manchester United uitkwam. ‘Ze zullen ook uit een resultaat moeten halen, want dat is wel noodzakelijk om een ronde verder te komen. Het is op papier de moeilijkste wedstrijd voor PSV, dus daar ligt een uitdaging.’

‘Maar ik denk zeker dat ze een kans maken als ze hetzelfde spel kunnen laten zien als thuis tegen Manchester en VfL Wolfsburg. Dan kunnen ze het United heel moeilijk maken’, voorspelt de assistent-trainer van het Nederlands elftal tegenover De Telegraaf.

Praat Mee!