Droom uitgekomen voor Riedewald: ‘Debuteren in Oranje, dat is gewoon genieten’

Voor Jaïro Riedewald kan het seizoen eigenlijk al niet meer stuk. De negentienjarige verdediger van Ajax is dit seizoen in Amsterdam uitgegroeid tot een vaste basiskracht en mocht twee maanden geleden bovendien debuteren voor het Nederlands elftal. 

Tegenover Amsterdam FM blikt Riedewald terug op het afgelopen jaar, waarin hij definitief zijn naam heeft gevestigd. ‘Het is voor mij zeker een droomjaar geweest. Ik weet al van jongs af aan dat Ajax een mooie club is en het was altijd m’n droom om in de Arena te staan als basisspeler. Dat is nu gelukt’, aldus de centrale verdediger.

Maar dat is niet het enige wat Riedewald trots maakt. Zijn debuut in het Oranje-shirt was eveneens een moment om nooit te vergeten. ‘Twee van mijn dromen zijn in heel korte tijd uitgekomen. Basisspeler worden bij Ajax en dan in hetzelfde jaar ook nog debuteren in het Nederlands elftal, dat is gewoon genieten’, vertelt Riedewald, die de gehele jeugdopleiding van Ajax met succes doorliep.

Zijn steeds prominentere rol bij Ajax en het Nederlands elftal smaakt naar meer. De plannen voor de toekomst zijn dan ook reeds gemaakt. ‘Ik wil een vaste waarde blijven bij Ajax 1 en elke keer opgeroepen worden voor het Nederlands elftal. Verder wil ik nog meer spelen met Ajax, ook Europees en dan het liefs in de Champions League natuurlijk. Ik wil zo ver mogelijk komen en een echte persoonlijkheid worden, in dit team en in het Nederlandse voetbal’, zegt Riedewald.

Praat Mee!