‘Het imago dat in de media van Memphis wordt geschetst, klopt niet’

Alle prominente oud-voetballers en analisten van Engeland hebben inmiddels wel hun zegje gedaan over Memphis Depay. Voor een beter beeld van de veelbesproken aanvaller besloot de BBC daarom contact op te nemen met Art Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV.

De oud-trainer van PEC Zwolle heeft de ontwikkeling van Memphis meerdere jaren op voet gevolgd in Eindhoven. Ook Langeler ziet dat Memphis worstelt met zijn vorm, maar hij is er desondanks van overtuigd dat de klasse van de Oranje-international vanzelf boven komt drijven. ‘In Nederland is hij in de afgelopen twee, drie jaar uitgegroeid tot een goede speler. Maar ik denk dat hij nu misschien nog niet het niveau heeft voor de absolute top, voor een club als Manchester United. Daar moet hij naartoe zien te groeien.’

Dat Memphis niet voor zijn vak zou leven, wordt door Langeler resoluut van tafel geveegd. ‘Hij is iemand die gefocust is, hij heeft álles over voor zijn carrière. Het imago dat nu door media van hem geschetst wordt, klopt niet’, meent Langeler. ‘Memphis is een van de grootste talenten waar ik in mijn leven mee heb gewerkt. Nee, ik denk niet dat hij te vroeg vertrokken is uit Eindhoven. Hij was klaar in de Eredivisie, nu heeft hij het even moeilijk in Engeland. Als hij erin slaagt om zich door te ontwikkelen, dan denk ik dat hij één van de beste spelers ter wereld zal worden’, stelt de 45-jarige Gelderlander.

Praat Mee!