Winters vertrek bij Fenerbahçe niet aan de orde voor Van Persie

Robin van Persie lijkt komende winter gewoon in Istanboel te blijven. Al een tijdje gaat het gerucht rond dat de Nederlandse spits mogelijk naar FC Barcelona vertrekt, maar daar is volgens Van Persie geen sprake van.

Tot op heden heeft de Oranje-international immers nog niks gehoord van de Catalanen. Ook Chelsea, dat eveneens in de markt zou zijn voor Van Persie, heeft geen contact opgenomen met het management van Van Persie. ‘Er wordt veel gesproken over Chelsea en FC Barcelona, maar ik heb geen aanbiedingen ontvangen en ben gecommiteerd aan Fenerbahçe’, zegt de geboren Rotterdammer tegen Turkish Football.

Afgaande op de uitspraken van Van Persie lijken de problemen met Fenerbahçe-trainer Vitor Pereira te zijn opgelost. Eind september liet Van Persie nog doorschemeren dat hij zich niet gelukkig voelde bij Fenerbahçe. De oorzaak daarvan lag voornamelijk bij zijn rol in Istanboel. In de eerste maanden van zijn verblijf in Turkije moest Van Persie genoegen nemen met een reserverol achter de Braziliaanse spits Fernandao, en dat had weer zijn weerslag op zijn relatie met Pereira.

De laatste weken krijgt Van Persie eindelijk het vertrouwen van zijn Portugese oefenmeester. Dat betaalde hij afgelopen weekend nog uit met een doelpunt in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Mersin (1-3).

Praat Mee!