De Jong: ‘Hopelijk zorgt de uitbrander van Schaars voor wat extra scherpte’

PSV-middenvelder Stijn Schaars viel maandag tijdens de ochtendtraining uit tegen Luciano Narsingh, die in zijn ogen te veel met zichzelf bezig zou zijn. Luuk de Jong keek het als aanvoerder allemaal van een afstandje toe. De spits van de Eindhovenaren juicht de actie van Schaars toe, als dat nodig is om de spelersgroep van PSV weer op scherp te zetten.

Tijdens de afsluitende persconferentie voor de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United ging De Jong in op het voorval tussen Schaars en Narsingh. ‘Dat is, denk ik, goed dat zoiets gebeurt’, vertelde de aanvalsleider van PSV in het bijzijn van de Nederlandse pers. ‘Hopelijk zorgt dat voor wat extra scherpte. Dat is er natuurlijk sowieso al morgen…. We willen een goed resultaat boeken, ook vanwege afgelopen weekend (PSV verspeelde punten bij Willem II, red.). Daar baal ik ook nog steeds van.’

Ondanks de zeperd tegen Willem II heeft De Jong veel vertrouwen in het duel op Old Trafford, ook wel het Theatre of Dreams genoemd. ‘We weten dat het hier kan spoken en dat dat vaak gebeurd is. Hopelijk kunnen wij voor iets moois zorgen morgen. Ik ben hier zelf nog niet eerder geweest, maar als de bal eenmaal rolt ben ik gewoon gefocust op mijn eigen spel’, laat De Jong weten dat zenuwen niet de overhand zullen nemen bij hem.

Dat PSV op papier de underdog is, moet volgens De Jong er niet toe leiden dat zijn ploeg op het veld te veel ontzag toont voor United. ‘Je moet zeker de overtuiging hebben om iets te kunnen halen hier. Je weet nooit hoe een wedstrijd loopt, als je een puntje kan pakken hier. We komen om resultaat te halen. Je hebt in de vorige Champions League-wedstrijden kunnen zien dat we er als team kunnen staan’, doelt de Achterhoeker op de eerdere zeges tegen United (2-0) en VFL Wolfsburg (2-0).

Praat Mee!