Onrust tussen Robben en Lewandowski verder opgestookt: ‘Je ziet dat het niet goed zit’

Arjen Robben legde dinsdagavond zeer collegiaal de bal terug op Thomas Müller, die daardoor in de gelegenheid werd gesteld om de 3-0 aan te tekenen tegen Olympiakos. De Duitse spits van Bayern München bedankte Robben met een welgemeende handdruk. De band met Robert Lewandowski is daarentegen een stuk minder, en dat kan weleens tot problemen gaan leiden.

Dat denkt voormalig Duits international Lothar Matthaüs. Ook hij zag een aantal weken geleden dat het niet helemaal botert tussen Robben en Lewandowski. De Poolse aanvaller liet tijdens de competitiewedstrijd tegen VFB Stuttgart een aantal keren zijn ongenoegen blijken over het egoïstische gedrag dat in het spel van Robben zit opgescholen. Ook in de daaropvolgende wedstrijden kon Matthaüs zich niet aan de indruk onttrekken dat het niet helemaal goed zit tussen de twee.

In zijn column voor Sport Bild uit Matthaüs openlijk zijn zorgen. ‘Ik zie een potentiële bron van onrust in de aanval’, schrijft de oud-speler van Bayern München. ‘Lewandowski voedt de discussie over het egoïstische spel van Robben steeds maar weer. Het vertrouwen van Robben lijdt daaronder. Je ziet gewoon dat er iets speelt tussen Lewandowski en Robben.’

Matthaüs denkt wel te weten hoe de kou uit de lucht gehaald kan worden. ‘Ze zouden samen een biertje moeten gaan doen. En Robben moet betalen’, stelt hij voor.

Praat Mee!