Perez trekt pijnlijke conclusie: ‘Maher is een onopvallende speler geworden’

Adam Maher stond in zijn tienerjaren bij AZ te boek als een groot talent. De creatieve middenvelder groeide als jeugdspeler uit tot een spelbepaler in het eerste elftal van AZ, waarna hij op zijn negentiende de overstap maakte naar PSV. Inmiddels voetbalt Maher alweer een dikke twee jaar in Eindhoven, maar heeft hij de verwachtingen tot op heden allerminst waar kunnen maken. Kenneth Perez denkt wel te weten waar het fout is gegaan bij de vijfvoudig international.

De oud-voetballer, die een half jaartje onder contract stond bij PSV, ziet een verschil tussen de voetballer die Maher bij AZ was en die hij nu is geworden bij PSV. ‘Bij AZ was Maher een speler die het verschil maakte. In die bekerfinale tegen PSV was hij heer en meester, tegen een middenveld met Mark van Bommel, Ola Toivonen en Kevin Strootman. Een opwindende speler’, vertelt Perez aan het weekblad Voetbal International.

‘Maar nu… Als hij meedoet, is het goed, als hij niet meedoet, is het ook prima. Hij is een onopvallende speler geworden’, stelt de analist van FOX Sports vast. Perez is van mening dat Maher ten onder gaat aan zijn eigen bewijsdrang. ‘Toen hij in zijn eerste jaar bij PSV kritiek kreeg, wilde hij ineens een harde werker zijn en op balbezit spelen, zodat de fans dáárover in ieder geval niet konden zeuren. Daarin is hij doorgeslagen’, aldus de Deen.

‘PSV heeft acht miljoen voor hem betaald, omdat hij speciaal was, niet omdat hij een harde werker was. En hoe je het ook wendt of keert: als je een jongen bent die het verschil kan maken, loop je het risico dat je relatief veel balverlies lijdt. Je geeft vooral passes in op de helft van de tegenstander, waar het druk is, en bent op zoek naar de creatieve bal. Ik weet als geen ander hoe het werkt met dat soort spelers. Als het even niet loopt, dan ziet het er knullig uit en krijg je de hoon van de fans over je heen’, zegt Perez. (Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!