Kritiek op naasten staat Hoedt niet aan: ‘Wijs niet naar mijn familie’

Met slechts 26 optredens in de Eredivisie achter zijn naam vertrok Wesley Hoedt afgelopen zomer transfervrij naar Lazio Roma. Het besluit van de jeugdinternational om op zijn twintigste bij AZ te vertrekken, viel niet bij iedereen in goede aarde. De kritiek die Hoedt ten deel viel, heeft hij niet zomaar van zich af kunnen laten glijden.

‘Kritiek doet altijd wat met je. Wie anders beweert, liegt waarschijnlijk. Dus dat gold ook voor Wesley Hoedt’, vertelt de geboren Alkmaarder in een interview met Voetbal International. ‘Soms krijg ik de indruk dat mensen niet beseffen wat ik ervoor heb gedaan om hier te komen. Het is inderdaad snel gegaan. Het ene moment kende niemand me, vervolgens was ik basisspeler bij AZ. Maar dat komt niet vanzelf. Daar heb ik jarenlang hard voor gewerkt’, vervolgt Hoedt.

Vooral de kritiek van de buitenwacht schoot bij Hoedt in het verkeerde keelgat. ‘Mensen die me niet kennen, vonden wel dat ze me konden veroordelen. Dat vind ik gek. Ik zit hier niet om mezelf te verdedigen. Ik kan alleen wijzen naar de cijfers. Vorig jaar rond deze tijd had ik vier wedstrijden gespeeld in het eerste van AZ, inmiddels sta ik op het dubbele aantal bij een topclub als Lazio. Dan durf ik te stellen dat ik op de goede weg ben’, verdedigt Hoedt zijn keuze voor de Biancocelesti.

‘De kritiek dat ik te snel ben vertrokken, heeft me overigens nooit persoonlijk geraakt. Ik kan heel veel hebben’, verzekert de linksbenige centrale verdediger. ‘Wel had ik problemen met de kritiek op de mensen om me heen. Ze zouden me niet beschermen, zouden mij de verkeerde kant op sturen. Dat is bullshit. Ik neem mijn eigen beslissingen. Val mij aan, heb een mening over mij. Maar wijs niet naar mijn familie.’

Praat Mee!