Maher in de clinch met zichzelf: ‘Bij AZ mocht ik fouten maken, dat kan niet bij PSV’

Adam Maher zit niet bepaald in de beste periode van zijn nog prille voetballoopbaan. De middenvelder van PSV, die vijf caps bij het Nederlands elftal achter zijn naam heeft staan, slaagt er maar niet in om zijn stempel op het spel van de regerend landskampioen te drukken, terwijl hij inmiddels alweer ruim twee jaar onder contract staat in Eindhoven. Een verklaring voor zijn povere spel heeft Maher wel.

Het verwachtingspatroon en de druk die vanuit de achterban op de schouders van Maher rust maken een grote impact op hem. ‘Bij AZ wist ik dat ik fouten mócht maken. Nu niet. Dat voel ik aan alles’, laat Maher weten in de nieuwe editie van Voetbal International. ‘Ik weet dat er kritisch naar me gekeken wordt. Dat ben ik gewend, ik kijk ook kritisch naar mezelf. Maar iedereen ziet wat hij wil zien. Als ik één fout maak, dan hoor je iedereen.’

En dus zit Maher op een tweespalt. ‘Bij een grote club als PSV wil je aan de ene kant geen fouten maken. Aan de andere kant ben ik juist op mijn best als ik niet te veel nadenk over wat ik doe. Maar dan moet ik wel het vertrouwen krijgen om die dingen te doen’, aldus de geboren Marokkaan.

Praat Mee!