‘PSG gaat niet verder met Van der Wiel en zet zinnen op Spaanse rechtsback’

Gregory van der Wiel kan Mino Raiola aan het werk zetten. De zaakwaarnemer van de Oranje-international zal binnenkort waarschijnlijk op zoek moeten gaan naar een nieuwe werkgever voor Van der Wiel, omdat Paris Saint-Germain zijn tot 2016 lopende contract zo goed als zeker laat aflopen. Beide partijen spraken enkele maanden geleden nog de intentie uit om de samenwerking te continueren, maar inmiddels heeft PSG zijn pijlen gericht op een nieuwe rechtsback.

De Parijzenaars willen zich volgens Spaanse media versterken met Mario Gaspar. De 25-jarige verdediger van Villareal maakte onlangs zijn debuut in het nationale elftal van Spanje. Zijn eerste minuten in het shirt van zijn land waren een onverdeeld succes. Zowel in zijn debuutwedstrijd tegen Oekraïne als in het oefenduel met Engeland was de rechtsachter trefzeker. Gaspar toonde daarmee nog maar eens aan dat hij een stap hogerop kan.

Voor Van der Wiel betekent het wel dat het einde van zijn verblijf in Parijs in zicht is. Het avontuur in de hoofdstad van Frankrijk begon in de zomer van 2012, toen Van der Wiel voor circa zes miljoen euro werd overgenomen van Ajax. De concurrentiestrijd met de inmiddels vertrokken Christophe Jallet en de van Toulouse overgenomen Serge Aurier besliste de Oranje-international echter nooit definitief in zijn voordeel.

Praat Mee!