Zusjes Tete moeten wennen aan bekendheid: ‘Dan vragen ze: ‘Hoezo wil je met mijn broer op de foto?’

Kenny Tete kon een jaar geleden nog onherkenbaar over straat, maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk. Sinds de rechtsback van Ajax een vaste basiskracht is onder trainer Frank de Boer en zijn debuut in Oranje heeft gemaakt wordt hij vaak herkend. Daar kijken zijn jongere zusjes weleens van op.

Een anekdote van Tete illustreert wat er in nog geen jaar tijd allemaal is veranderd voor zijn familie. ‘Ik ga weleens mee naar hun school en dan willen sommige kinderen met me op de foto. Dan vragen mijn zusjes daarna: ‘hoezo wil je met mijn broer op de foto?’ Dat vind ik alleen maar mooi’, vertelt hij in gesprek met Helden.

Tete beseft zich maar al te goed dat de druk rond zijn persoon alleen maar gaat toenemen, zowel vanuit de media als de aanhang van Ajax. ‘Het is leuk dat iedereen lovend over me praat, maar aan de andere kant brengt dat ook wel druk met zich mee. Niet dat ik daar last van heb, het is alleen maar positief bedoeld. Die roem is leuk, maar ik hou mijn cirkel graag klein’, zegt de tweevoudig international.

Ondanks dat Jaap Stam alweer een tijdje geleden is gestopt met voetballen, is Tete nog altijd onder de indruk van de voormalige verdediger van Oranje. ‘Als kleine jongen keek ik erg tegen hem op en nog steeds is hij mijn voorbeeld. Ik kan zoveel van hem leren. Leiderschap, uitstraling… Je bent al bang als je als voetballer naar hem kijkt. Ik wil dat aanvallers dat ook bij mij krijgen. Dat we zogenaamd geen goede verdedigers in Nederland meer zouden hebben, vind ik niet terecht. Er komen er genoeg aan’, aldus Tete.

Praat Mee!