Danny Blind ziet Pröpper uitblinken op Old Trafford: ‘Dat is mooi’

PSV beleefde woensdag een uitermate succesvolle avond op Old Trafford. De ploeg van trainer Phillip Cocu pakte tegen Manchester United een punt (0-0) en heeft plaatsing voor de knock-out fase van de Champions League daardoor nog altijd in eigen hand. Dat stemde na afloop van de wedstrijd tot tevredenheid in het PSV-kamp.

Davy Pröpper kon een glimlach niet onderdrukken in de catacomben van het stadion van United. Niet alleen vanwege het behaalde resultaat, ook over zijn eigen spel was de geboren Arnhemmer tevreden. Dat Danny Blind aandachtig toeschouwer was in het Theatre of Dreams, hoorde Pröpper pas na het laatste fluitsignaal. ‘Dat is mooi’, reageerde de eenvoudig international toen hij op de hoogte werd gesteld van de aanwezigheid van de bondscoach.

‘In de eerste helft speelde ik zeker lekker, na rust ging ik mee in het wat slordige spel in de eindfase. Maar al met al ben ik zeker tevreden’, vertelde Pröpper. Dankzij de uitstekende uitgangspositie die PSV zichzelf heeft verschaft, durft Pröpper hardop te dromen van Europese overwintering in de Champions League. ‘Winnen van CSKA Moskou en door naar de volgende ronde, waarom niet? Thuis hebben we een goede reeks staan’, zei de middenvelder van PSV voor de camera van Ziggo Sport. Eerder verlieten United (2-1) en VFL Wolfsburg (2-0) het Phillips Stadion al met een nederlaag, waardoor het vertrouwen in een zege op CSKA Moskou rijkelijk aanwezig is.

Ondanks het knappe gelijkspel tegen de ploeg van Louis van Gaal besefte Pröpper zich dat er misschien nog wel meer in had gezeten. ‘Als we nog iets geduldiger zijn in de eindfase, is er misschien wel meer te halen. Dat is zonde. Al hebben zij ook goede kansen gehad’, aldus Pröpper, die intens genoot van de sfeer op Old Trafford. ‘De ambiance was inderdaad prachtig.’

Praat Mee!