Van Gaal staat voor loodzware klus in Europa: ‘Dat wordt een erg lastig karwei’

Manchester United-manager Louis van Gaal weet na het gelijke spel tegen PSV (0-0) dat zijn ploeg zich over twee weken geen misstap kan veroorloven tegen VFL Wolfsburg. Alleen bij een zege op Die Wölfe plaatst United zich voor de volgende ronde van de Champions League. Bij elke andere uitkomst van de wedstrijd zijn Van Gaal en Oranje-internationals Memphis Depay en Daley Blind overgeleverd aan CSKA Moskou, dat op de laatste speelronde een uitwedstrijd speelt tegen PSV.

Van Gaal beseft zich maar al te goed dat zijn ploeg een loodzware klus staat te wachten. Wolfsburg won de eerste twee thuiswedstrijden in de Champions League immers zonder een tegendoelpunt te incasseren (1-0 tegen CSKA Moskou en 2-0 tegen PSV). ‘Dat wordt een erg lastig karwei. Wolfsburg is in mijn ogen de sterkste tegenstander in onze groep, al hebben we al laten zien dat we van ze kunnen winnen’, aldus de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal, die daarbij verwees naar de gewonnen wedstrijd in Manchester (2-1).

‘Maar we zijn nog steeds de nummer twee en PSV moet nog maar zien te winnen’, ging Van Gaal tegenover Voetbal International in op de kansen van zijn ploeg op het bereiken van de volgende ronde. ‘En winnen van CSKA is niet gemakkelijk. Dat denkt iedereen wel, maar CSKA kan bovendien nog derde worden. Zij vechten dus nog ergens voor; dat is goed voor ons.’

Van Gaal moet hopen dat de Russen op z’n minst gelijkspelen tegen PSV. In dat geval heeft United genoeg aan een punt. Verliest PSV de slotwedstrijd, dan zijn zowel United als Wolfsburg verzekerd van overwintering in de lucratieve Champions League.

Praat Mee!