Gedwongen wissel ontnam Huntelaar minuten in WK-finale: ‘Dan is je droom voorbij’

De verloren WK-finale tegen Spanje in 2010 is een van de grootste littekens op het voetbalhart van Klaas-Jan Huntelaar. De spits van Schalke 04 had het gevoel dat hij als invaller de wedstrijd had kunnen openbreken, maar een gedwongen wissel gooide roet in het eten.

Vijf jaar na dato kijkt Huntelaar in gesprek met het tijdschrift 90 Minutes vanuit zijn eigen perspectief nog eens terug op de eindstrijd in Zuid-Afrika. ‘In de WK-finale van 2010 met Oranje tegen Spanje zat ik op de bank. Ik mocht op een gegeven moment, samen met Edson Braafheid, gaan warmlopen’, herinnert Huntelaar zich nog. ‘Er kon nog één keer gewisseld worden. Vervolgens kreeg Giovanni van Bronckhorst last van zijn hamstring en mocht Edson erin. Toen dacht ik: shit, daar gaat-ie. Dan weet je dat je er niet meer in zal komen en is je finaledroom voorbij.’

‘Ik kon gelijk gaan zitten’, vervolgt de 32-jarige Achterhoeker. ‘Dan hoop je wel dat je dan het WK wint. Voor mijn gevoel had ik nog wel het verschil kunnen maken. Daar draait het om voor een spits. Ja, dan sterf je een klein beetje. Een groot gemis dat ik op een groot toernooi nog niet heb kunnen laten zien wat ik werkelijk kan’, sipt Huntelaar.

Praat Mee!