‘Waarom heeft United niet Douglas Costa gehaald in plaats van Memphis?’

Manchester United ontbrak vorig seizoen op de deelnemerslijst van de Champions League, nadat The Red Devils in het seizoen 2013/2014 een teleurstellend jaar afsloten met de zevende plaats in de Premier League. Dit jaar is de drievoudig winnaar van de cup met de grote oren wel weer van de partij, maar het is nog maar zeer de vraag of United in het verdere verloop van de Champions League een rol van betekenis gaat spelen.

Met nog één groepswedstrijd voor de boeg staat de ploeg van Louis van Gaal weliswaar op de tweede plaats in de poule van PSV, maar United weet dat het over twee weken het uitduel bij VFL Wolfsburg moet winnen om zeker te zijn van een vervolg in het lucratieve toernooi. Dat de Engelse recordkampioen de grootste moeite heeft met PSV, Wolfsburg en CSKA Moskou, zegt volgens de Ierse voetbalanalist Earnon Dunphy genoeg.

‘Manchester United is geen grote club meer’, stelt hij bij de Ierse televisiezender RTE vast. ‘Barcelona, Bayern München, Real Madrid: dát zijn de grote clubs. United is geen grote club meer. United is een groot merk, maar geen grote club’, aldus Dunphy.

De oud-voetballer haalt de aankoop van Memphis Depay aan als lichtend voorbeeld voor de veranderde status van United. ‘Er zit nu een speler bij Bayern München, Douglas Costa, die werkelijk geweldig is en in de zomer voor dertig miljoen euro werd opgehaald. United betaalde 35 miljoen voor Memphis Depay. Wat zijn die scouts dan aan het doen? United haalt niet meer de spelers die Barcelona, Real en Bayern halen.’

Praat Mee!