Boze Sneijder velt hard oordeel over Galatasaray: ‘We hebben geen tactiek’

Galatasaray verspeelde woensdagavond zijn laatste kansen op overwintering in de Champions League. In het Vicente Calderón stadion kreeg de ploeg van Oranje-international Wesley Sneijder met 2-0 klop van Atlético Madrid, dat zich daardoor samen met Benfica plaatste voor de laatste zestien. Sneijder kon zijn boosheid over het teleurstellende resultaat na afloop van de wedstrijd niet verbergen en trok een opmerkelijke conclusie. 

‘Er stond maar een ploeg op het veld: Atlético Madrid’, was de oud-speler van Real Madrid van mening. ‘We speelden tegen een betere ploeg en zelf waren we gewoon slecht. We werken niet hard genoeg en conditioneel zijn we niet sterk genoeg.’ Maar dat was niet het enige wat ontbrak bij Galatasaray. ‘We hebben geen tactiek’, stelde Sneijder vast tegenover de Turkse media.

‘We zouden eens moeten proberen om mét een bepaalde tactiek te spelen. Ik ben boos, want dit team kan veel meer. Er zijn mogelijkheden voor deze ploeg’, vervolgde Sneijder. Afgaande op de woorden van de Nederlander kan geconcludeerd worden dat het ontslag van de vorige trainer Hamza Hamzaoglu niet het gewenste effect heeft gehad. Hamzaoglu had wat Sneijder betreft ook niet hoeven vertrekken.

‘Als de resultaten er niet zijn en als je niet goed speelt, is de coach de eerste die moet gaan. Dat is een regel in de voetballerij. Als mens is het niet leuk om een coach te zien gaan. Je werkt samen, je bouwt een relatie op, het is altijd triest’, zei de geboren Utrechter daarover.

Praat Mee!