Brandblusserfabrikant Ajax niet blij met Feyenoord-stickers

De brandblussers van het merk Ajax hangen in een groot deel van de Nederlandse voetbalstadions, en dat leidt nog weleens tot wat commotie. Zo nam ADO Den Haag acht jaar geleden het besluit om de brandblussers van fabrikant Chubb Fire & Security niet te gebruiken, terwijl Feyenoord op zijn beurt besloot om de Ajax-brandblussers af te plakken. Een aantal fans van de Rotterdamse club bracht zelfs een zogenaamde Feyenoord-sticker op de markt, wat hun niet in dank wordt afgenomen door de producent.

Chubb Fire & Security onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de bedenkers van de stickers voor de rechter te slepen. ‘Ons merk moet zichtbaar zijn op de brandblussers, daarom gaan we uitzoeken of dit kwaad kan’, laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan RTV Rijnmond. Dat nieuws heeft ook Gian Knaape en Robert van Kempen inmiddels bereikt. De makers van de sticker, waarop de naam ‘Firenoord’ staat geprint, benadrukken dat het een ludieke actie was.

‘Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat dit een leuk geintje is’, zegt Gian, die samen met Robert pas sinds een week de stickers aanbiedt. ‘Als de wet zegt dat we moeten stoppen dan zullen we dat doen, maar liever niet natuurlijk’, voegt Robert daaraan toe. De twee Feyenoord-fans zijn reeds benaderd door de brandblusserfabrikant en hopen vanzelfsprekend dat ze door kunnen gaan met het verkopen van de stickers. (Foto: Vysotsky)

Praat Mee!