Huntelaar: ‘Van Persie is voor mij wat onpeilbaar, maar andersom geldt hetzelfde’

Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar zijn nooit de beste vrienden geweest. De spitsen van het Nederlands elftal wisselden doorgaans geen woord met elkaar, totdat Guus Hiddink ingreep en het tweetal bij elkaar zette. Sindsdien is de relatie tussen Van Persie en Huntelaar flink verbeterd.

‘Voor die tijd hebben wij eigenlijk nooit goed met elkaar geklikt’, doelt Huntelaar in gesprek met 90 Minutes op de periode voordat Hiddink bondscoach werd. ‘Vanuit de jeugd heb je toch een bepaald beeld van iemand en nu je ouder bent, is dat gewoon anders. Iedereen is veranderd en wijzer geworden. Je weet inmiddels hoe dingen werken. Je hebt altijd wel mensen met wie je wat meer omgaat en wat minder.’

Huntelaar denkt wel te weten waarom hij nooit een klik heeft gehad met Van Persie. ‘Hij is voor mij wat onpeilbaar, waarschijnlijk ben ik ook voor hem wat onpeilbaar. Qua karakter zijn we misschien een beetje hetzelfde. We zijn niet zoveel dagen na elkaar geboren, dus misschien zit daar wel iets in’, aldus Huntelaar.

‘Het werkt wel verhelderend als je wat meer met elkaar communiceert, dat helpt enorm. Dat heb ik ook gezegd na de wedstrijd tegen Letland-thuis. Wat mij betreft is dat zeker goed geweest’, vervolgt de speler van Schalke 04. ‘Ik denk dat het ook de verdienste is geweest van Guus Hiddink. Je focust je in eerste instantie op prestaties. Je zit aan tafel met mensen met wie je een klik hebt, zo’n groepsproces loopt gewoon zo, daar maak je niet echt keuzes in.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!