‘AC Milan volgt verrichtingen Nederlandse sensatie op het middenveld’

AC Milan-middenvelder Nigel de Jong krijgt in het nieuwe jaar mogelijk gezelschap van een landgenoot. Marten de Roon wordt volgens het Italiaanse Tuttomercatoweb namelijk nauwlettend in de gaten gehouden door scouts van de Rossoneri. Een transfer in de winterstop valt daarom ook zeker niet uit te sluiten.

Ook tweevoudig Italiaans international Christian Zenoni is zeer gecharmeerd van De Roon, die afgelopen zomer SC Heerenveen verruilde voor Atalanta Bergamo. ‘Hij doet het héél erg goed in zijn eerste jaar in Italië. Ik heb hem meerdere wedstrijden zien spelen en ben erg onder de indruk’, zegt de ex-verdediger van Atalanta, AC Milan en Juventus. ‘Zijn houding in het veld en zijn persoonlijkheid vallen in positieve zin op. Dat er nu grote clubs geïnteresseerd in hem raken, is logisch. Hij heeft in elke wedstrijd in de competitie een hoog niveau gehaald.’

De Roon miste dit seizoen nog geen wedstrijd bij Atalanta, dat momenteel op de tiende plaats staat in de Serie A. Ondanks het goede spel van de 24-jarige middenvelder lijkt hij vooralsnog niet in beeld te zijn bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind nam De Roon nog geen enkele keer op in zijn (voor)selectie. (Foto: Instagram)

Praat Mee!