Strootman mag weer met de bal trainen: ‘Voelt goed’

Langzaam maar zeker mag Kevin Strootman weer gaan denken aan zijn rentree op de voetbalvelden. De 25-jarige middenvelder van AS Roma en het Nederlands elftal lag op 1 september nog op de operatietafel, maar traint inmiddels weer met de bal.

De ingreep die Strootman destijds moest ondergaan was noodzakelijk om de stabiliteit in zijn knie terug te krijgen, nadat hij aan het begin van dit jaar voor de tweede keer in tien maanden tijd een zware blessure opliep aan het gewricht. Een gemaakte fout tijdens een eerdere operatie beperkte de bewegingsvrijheid van de linkerknie van Strootman. Hij ontkwam daardoor niet aan een derde operatie aan zijn gehavende knie.

De laatste ingreep lijkt wel het gewenste effect te hebben gehad, getuige een foto die Strootman donderdag op zijn Twitteraccount plaatste. Daarop is te zien hoe de oud-speler van PSV voor het eerst in lange tijd weer tegen een bal aantrapt. Strootman vermeldt bij zijn tweet dat het goed voelt om de bal weer aan te mogen raken. Voorlopig moet hij nog wel even zijn geduld bewaren. De verwachting is dat Strootman in het voorjaar van 2016 zijn rentree kan maken voor AS Roma.

Praat Mee!