Weleens blessures met voetbal? Kies het juiste zorgpakket

Ook zo’n hekel aan het kunstgras? Er blijven nog weleens wat knieën ‘staan’ in het gras. Als je niet bij de juiste zorgaanbieder zit, dan kan dit geintje je veel geld gaan kosten.

Tot einde van het jaar is het weer mogelijk te switchen van zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2016 bekend gemaakt en daardoor is het nu mogelijk om middels een eenvoudige tool om makkelijk te vergelijken welke zorgverzekering het beste voor jou is.

Wisselen van zorgverzekeraar kan alleen als je je huidige zorgverzekering vóór 1 januari 2016 opzegt. Je kunt ook nu al opzeggen en meteen switchen. Als je voor 1 januari opzegt, dan heb je nog tot 31 januari 2016 de tijd om een andere zorgverzekeraar te kiezen. Een basiszorgverzekering is verplicht in Nederland.

De zorgpremies zijn over het algemeen iets duurder geworden ten opzichte van 2015. Alleen VGZ en Univé hebben hun basispremie voor 2016 in vergelijking met 2015 niet verhoogd. Als je nog meer vragen hebt over zorgverzekeringen dan kun je terecht op de website van de overheid.

Praat Mee!