‘Chelsea komt in zoektocht naar spits uit bij Van Persie’

Eerder deze week sloot Robin van Persie min of meer uit dat hij komende winter vertrekt bij Fenerbahçe, maar dat weerhoudt The Daily Mail er niet van om donderdag te berichten over een mogelijke transfer van de Nederlandse spits. Volgens de Britse krant wil Chelsea een poging wagen om Van Persie terug te halen naar de Premier League.

De kampioen van Engeland draait dit seizoen voor geen meter. Dat is onder andere te wijten aan het geringe aantal doelpunten dat Chelsea produceert in de nationale competitie. The Blues wisten in dertien competitiewedstrijden pas zeventien keer het net te vinden. José Mourinho zou daarom ook niet tevreden zijn over de prestaties van zijn spitsen Diego Costa, Radamel Falcao en Loïc Remy, die met z’n drieën pas vier treffers produceerden.

Chelsea wil het liefst Harry Kane, de aanvalsleider van Tottenham Hotspur, zo snel mogelijk vastleggen, maar zijn komst lijkt op z’n vroegst in de zomer gerealiseerd te kunnen worden. De Londenaren kijken daarom naar een tijdelijke oplossing. Van Persie zou met zijn ervaring in de Premier League perfect in dat plaatje passen. Hij moet de oude club van Arjen Robben een halfjaar op huurbasis uit de brand helpen.

Tot afgelopen zomer stond Van Persie onder contract bij Manchester United. Louis van Gaal liet Van Persie tijdens de voorbereiding echter weten dat hij niet meer zijn vertrouwen genoot, waarna de voormalige captain van het Nederlands elftal naar Fenerbahçe vertrok. Het avontuur in Istanboel is vooralsnog geen onverdeeld succes, waardoor de geruchten over een vroegtijdig vertrek de laatste paar weken in hevigheid zijn toegenomen. Ook FC Barcelona zou Van Persie in de gaten houden.

Praat Mee!