Opnieuw een bijrol voor Van Persie bij Fenerbahçe

De afgelopen weken leek Robin van Persie eindelijk het vertrouwen te krijgen van Fenerbahçe-trainer Vitor Pereira. Na een reeks van zeven basisplaatsen moest de 32-jarige Nederlandse spits donderdagavond echter weer plaatsnemen op de bank.

Pereira gaf tegen Molde FK de voorkeur aan de Braziliaan Fernandao. De bonkige aanvaller van de Turken beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. Fernandao opende na 68 minuten de score in Noorwegen, waarna Ozan Tufan de eindstand zes minuten voor tijd bepaalde op 2-0. Pas na de tweede treffer van Fenerbahçe mocht Van Persie het veld betreden als vervanger van Fernandao.

Fenerbahçe mag zich na de overwinning op Molde zo goed als zeker gaan opmaken voor de zestiende finales van de Europa League. Alleen als de Turken over twee weken in eigen huis verliezen van het reeds uitgeschakelde Celtic en Ajax de thuiswedstrijd van Molde wint, bekeren de Amsterdammers alsnog door ten koste van Fenerbahçe.

Of De Gele Kanaries het tweede Europese toernooi vervolgen met Van Persie in de gelederen, valt overigens nog maar te bezien. De oud-spits van Manchester United en Arsenal wordt al enkele weken in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. Ook een terugkeer naar Chelsea behoort tot de mogelijkheden.

Praat Mee!