Van der Gijp: ‘Cristiano Ronaldo kan krankzinnige dingen doen, maar Messi ontstijgt dat’

De laatste paar jaren gaat de Gouden Bal voor de beste speler van het jaar steevast naar Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Ook tijdens de eerstvolgende editie op 11 januari staat het zo goed als vast dat de prestigieuze prijs wordt gewonnen door een van de twee stervoetballers. Zowel Sierd de Vos als René van der Gijp denkt wel dat de eigenaar van de Gouden Bal gaat veranderen.

Vorig jaar won Ronaldo voor de tweede keer op rij de Ballon d’Or, nadat hij met Real Madrid de Champions League had gewonnen. Dit keer is het echter weer de beurt aan Messi, zo denkt De Vos. Sterker nog, de voetbalcommentator ziet Ronaldo nog niet eens op de tweede plek eindigen. ‘Ik zou Andrés Iniesta op de tweede plek zetten, Ronaldo op drie’, zegt De Vos in de Metro. Hij vindt het doodzonde dat Iniesta überhaupt nog nooit de Gouden Bal heeft gewonnen, puur vanwege het feit dat Messi rondloopt op deze aardkloot.

De Vos is dan ook voorstander voor het invoeren van een oeuvreprijs. ‘Anders krijgen spelers als Xavi en Iniesta nooit de individuele prijs die ze verdienen.’ Ook Van der Gijp laat zijn licht schijnen op de verkiezing. Net als De Vos ziet de goedlachse voetbalanalist maar één mogelijke winnaar: Messi. ‘Bij Ronaldo heb ik nog het idee dat hij krankzinnige dingen kan doen, maar Messi ontstijgt die krankzinnigheid’, aldus Van der Gijp, die Messi ‘buitenaards’ noemt. (Bron: LFS_14039, Wiki Commons)

Praat Mee!