Kopschoppende Ajacieden takelen kroegbaas ernstig toe

Ruim 3.000 Ajax-fans maakten de afgelopen dagen de oversteek naar Schotland om de Europa League-wedstrijd tegen Celtic bij te kunnen wonen. Zoals wel vaker het geval is, ging dat ook dit keer niet aan de inwoners van Glasgow voorbij. Vooral Neil O’Donnel zal het bezoek van de Amsterdamse supporters niet snel vergeten. De kroegbaas belandde gisteren in het ziekenhuis, nadat hij zwaar was mishandeld door een groepje Ajax-hooligans.

Een dag nadat O’Donnel flink werd toegetakeld, doet hij op Facebook zijn verhaal van wat er gebeurd is. ‘Van wat ik heb gehoord, ben ik met een aantal rake klappen naar de grond gewerkt. Daarna hebben ze mij tegen mijn hoofd aangeschopt’, schrijft O’Donnel op het sociale medium, vlak voordat hij moest worden geopereerd. ‘De artsen gaan proberen om de zenuwen in mijn gezicht te herstellen. Hopelijk gaat dat lukken, aangezien ik momenteel niet normaal kan lachen.’

Vanwege de trappen in zijn gezicht, herinnert O’Donnel zelf niks meer van de avond. Op de foto die O’Donnel heeft geupload bij zijn Facebookpost is goed te zien dat hij een enorme zwelling in zijn gezicht heeft. ‘Normaal gesproken zwermt het op wedstrijddagen van de politieagenten, dus ik vraag me echt af wat er nou in vredesnaam is gebeurd’, sluit hij af. (Foto: Danbu14, Wiki Commons)

Praat Mee!