Ferdinand neemt het op voor bekritiseerde Van Gaal

Louis van Gaal kan aankomend weekeinde de koppositie grijpen in de Premier League als hij met Manchester United op bezoek gaat bij de verrassende koploper Leicester City. Desondanks wordt de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal veelal bekritiseerd, onder meer door oud-Mancunian Paul Scholes. Rio Ferdinand, die eveneens een verleden heeft bij United, is het niet eens met de verwijten aan het adres van Van Gaal. 

‘Als speler was mijn eerste doel het winnen van prijzen en het tweede doel was het winnen van die prijzen met mooi voetbal. En het lijkt er op dat dat ook het doel van Van Gaal is. Toen ik nog speelde, was het ook niet altijd opwindend op Old Trafford’, herinnert Ferdinand de criticasters in The Sun eraan dat het spel in de glorietijden van United ook niet altijd om over naar huis te schrijven was.

‘Zeker in de laatste drie seizoen onder Alex Ferguson was het vooral zaak de punten te pakken. Maar er zat toen wel meer ambitie en dreiging in ons spel dan nu het geval is bij United’, vervolgt de inmiddels gestopte verdediger. ‘De club wist wat er verwacht kon worden toen Louis van Gaal werd aangesteld, dus mag je dan nu wel klagen? Is daar überhaupt wel reden voor als je ziet waar hij de club in 18 maanden heeft gebracht? Van de zevende plek staan ze nu tweede en ondanks de 0-0 tegen PSV kunnen ze nog door in de Champions League’, weerlegt Ferdinand de kritiek.

‘Als ze naar de CV van Van Gaal hebben gekeken, dan wisten ze dat er een manager kwam die staat voor een precies, op positie gebaseerd spel. Dat is niet een spel dat past in de traditie van Old Trafford’, meent de voormalige international van het Engelse nationale elftal. ‘Hij is iemand die voor een stabiele situatie zou zorgen en de club weer in een positie zou brengen van waaruit er prijzen kunnen worden gewonnen. Dat is hij nu aan het doen. En nee, het is niet erg opwindend.’ (Foto: Gordon Flood, Wiki Commons)

Praat Mee!