Brenet: ‘Vroeger speelde ik met Rooney op FIFA, nu sta je tegenover elkaar’

Joshua Brenet heeft het niet altijd even makkelijk gehad bij PSV. Aan het begin van dit seizoen waren de Eindhovense supporters de geïmproviseerde linksback liever kwijt dan rijk, maar Brenet heeft zich in een paar maanden tijd knap herpakt. Woensdagavond maakte de jeugdinternational een sterke indruk tegen Manchester United, hetgeen ook werd bevestigd door de statistieken die na afloop van de wedstrijd werden vrijgegeven.

Zo wist Brenet op Old Trafford maar liefst 83 procent van zijn persoonlijke duels te winnen. Ook droeg hij aanvallend zijn steentje bij, door meerdere malen mee op te komen aan de linkerkant. ‘Dat zit in mijn spel. Ik houd van opkomen. Dat gaat automatisch’, vertelt Brenet aan De Telegraaf. Dat moest hij wel leren, aangezien de geboren Almeerder van origine een rechtsback is.

Op die positie mag Brenet over twee weken zijn kunsten vertonen, als PSV het slotduel van de groepsfase van de Champions League speelt tegen CSKA Moskou. Santiago Arias, de gebruikelijke rechtsachter van PSV, liep tegen United namelijk tegen zijn derde gele kaart op en is daardoor geschorst voor die wedstrijd. Brenet zou desondanks net zo lief op de linksbackpositie willen spelen. ‘Het maakt mij inmiddels niet meer zo veel uit of ik als rechtsback of als linksback speel.’

‘Aanvallend is het iets gemakkelijker om op rechts te spelen, maar ik speel waar ik de ploeg kan helpen’, antwoordt Brenet als een volwaardige prof. De verdediger van PSV ging ook nog wat dieper in op de ontwikkeling die hij de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. ‘Ik ben een stuk constanter geworden. Ik heb de afgelopen twee jaar zeker stappen gemaakt’, bevestigt Brenet, die in grote wedstrijd pas echt tot wasdom lijkt te komen.

‘Als het zo is, dat het er in de grote wedstrijden beter uitkomt, dan komt dat door het kleine extraatje dat dan bij iedereen naar boven komt. Je speelt niet tegen zomaar een ploeg, je speelt tegen Manchester United, tegen de beste spelers van de wereld zoals Wayne Rooney. Van kleins af aan speel je al FIFA met hem en nu sta je tegenover elkaar. Natuurlijk geeft je dat een extra boost’, geeft Brenet toe.

Praat Mee!