Feyenoord legt veelbelovende middenvelder langdurig vast

Feyenoord meldt vrijdagmiddag dat het een principeakkoord heeft bereikt met Jari Schuurman (18) over het verlengen van zijn contract tot medio 2020. De jeugdinternational volgt daarmee het voorbeeld van Rick Karsdorp, Bart Nieuwkoop en Calvin Verdonk, die eerder al een nieuw contract mochten ondertekenen bij de Stadionclub. 

Schuurman staat te boek als een van de grootste talenten in de opleiding van Feyenoord. Een grote verrassing is het contractnieuws dan ook niet, maar dat betekent niet dat Schuurman er minder blij om is. ‘Ik ben heel blij dat we eruit zijn gekomen. Ik voel me echt op mijn plek bij deze club’, reageert de middenvelder verheugd op de website van zijn club. ‘Ik krijg ook veel vertrouwen van de trainers en de clubleiding. Dat blijkt ook wel uit deze contractverlenging.’

Dit seizoen zit Schuurman nog bij Jong Feyenoord, maar hij traint wel dagelijks mee met de eerste selectie. En dat komt zijn ontwikkeling ten goede. ‘Ik leer ook elke dag nog ontzettend veel, in mijn eerste jaar bij de A-selectie. Als alles zo positief is en de club komt met een voorstel voor een contract tot 2020, dan zeg je geen nee. Dit voelt gewoon heel goed’, zegt de international van Oranje onder 19.

Wat zijn de toekomstplannen van Schuurman? ‘Mijn volgende doel is om mijn officiële debuut te maken in het eerste van Feyenoord. We hebben een trainer die het aandurft om jonge spelers op te stellen, zoals onlangs met Bart Nieuwkoop ook al het geval was’, aldus de Gorinchemmer, die aan het begin van dit jaar zijn officieuze debuut maakte in een oefenduel met FC Emmen.

Ook technisch directeur Martin van Geel is in zijn nopjes met het langer binden van Schuurman aan Feyenoord. ‘Hij is een talentvolle speler, een aanvallende middenvelder met scorend vermogen. We verwachten veel van hem in de toekomst.’ (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!