‘Spelers als Memphis zijn bang om fouten te maken’

Louis van Gaal stuurt zijn spelers met een te groot takenpakket het veld in, waardoor de kwaliteiten van zijn spelers niet tot zijn recht komen. Dat stelt The Daily Mail vrijdag vast op basis van een grondige analyse van het spel van Manchester United, dat ook woensdagavond tegen PSV weer erg pover was.

Vooral de jonge spelers in de selectie van Van Gaal zijn bang om fouten te maken, en kiezen daarom liever voor een balletje breed in plaats van een riskante dieptepass. ‘Woensdag, vlak voor de Champions League-wedstrijd tegen PSV, viel het enkele geroutineerde United-spelers op hoe gespannen en nerveus jonge spelers als Memphis Depay, Anthony Martial en Matteo Darmian waren. Terwijl de supporters rekenen op de aanvallende speelstijl van voorganger Sir Alex Ferguson, zijn de spelers van Van Gaal bang om fouten te maken’, geeft de Britse tabloid het grootste verschil aan tussen beide managers.

‘Ze zijn bezorgd om wat hun coach tijdens de rust, na afloop van de wedstrijd en tijdens de ellenlange tactische analyses van zijn assistent Max Reckers op het trainingsveld te zeggen heeft. Deze sessies, waarin de fouten van de spelers in het bijzijn van de gehele selectie worden uitgelicht, hebben een groot effect op de tactische wijze waarop de spelers wedstrijden ingaan. Het avontuurlijke, waar Ferguson bekend om stond, is er compleet uitgeslagen door hun Nederlandse coach’, concludeert The Daily Mail.

Praat Mee!