Seedorf staat open voor baan als manager Engelse club

Clarence Seedorf zou zijn trainersloopbaan graag weer op willen pakken, nadat hij op 9 juni 2014 werd ontslagen als coach van AC Milan. Zijn naam wordt de laatste weken regelmatig gelinkt aan Newcastle United en Queens Park Rangers, en dat doet de 87-voudig international van het Nederlands elftal goed. 

De Engelse competitie heeft een enorme aantrekkingskracht op Seedorf. ‘Engeland en ik hebben een bijzondere relatie. Ik was er als speler zo vaak dichtbij om daar te gaan spelen. Het is alleen nooit gebeurd, dus als trainer zou het geweldig zijn om het Engelse voetbal en de fans wekelijks te ervaren’, zegt de oud-speler van Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo bij de BBC.

‘Als zich een mooi project aandient, zou ik het graag overwegen’, reageerde Seedorf op de geruchten over een mogelijke aanstelling als manager van Newcastle of QPR. Beide clubs zijn niet al te best aan het seizoen begonnen, waardoor de positie van Steve McClaren (Newcastle) en Steve Gallen (QPR) stevig onder druk staat. ‘Er gaan veel geruchten over mij, maar dat ik aan zulke belangrijke clubs wordt gelinkt geeft een goed gevoel. Het is sowieso altijd beter om opties te hebben dan helemaal geen opties te hebben’, aldus de Nederlander.

Praat Mee!