Loopwonder PSV genoot op Old Trafford: ‘Fantastisch om in zo’n historisch stadion te spelen’

PSV-middenvelder Davy Pröpper wist afgelopen zomer bij het ondertekenen van zijn vierjarige contract in Eindhoven dat een grote druk op zijn schouders rustte. Hij werd immers gehaald als vervanger van Georginio Wijnaldum, die in het kampioensjaar van PSV de aanvoerdersband droeg en bij zeventien doelpunten was betrokken (14 goals, 3 assists). Aan die druk is de enkelvoudige international niet bezweken. Pröpper lijkt zelfs een van de eerste spelers die PSV-trainer Phillip Cocu op het bord zet bij het bepalen van de opstelling.

De 24-jarige Arnhemmer miste dit seizoen nog geen minuut in de competitie. Bovendien wist Pröpper al vier keer te scoren, waardoor hij zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen nu al nadert. Bij zijn vorige club Vitesse kwam Pröpper nooit verder dan zeven goals in één seizoen, terwijl hij ook toen niet of nauwelijks een wedstrijd over hoefde te slaan. Gezien de arbeid die hij in een wedstrijd legt, is dat best uitzonderlijk te noemen.

Met 57 gelopen kilometers in de Champions League behoort Pröpper tot de top drie van spelers die de grootste afstand aflegden tijdens een wedstrijd in het miljoenenbal. ‘De afgelopen jaren ging me dat loopwerk ook gemakkelijk af, maar toen speelde ik natuurlijk geen Champions League. Nu ziet iedereen het’, verklaart Pröpper zijn indrukwekkende cijfers tegenover De Telegraaf.

Maar ook voetballend draagt het loopwonder zijn steentje bij. Tegen Manchester United was Pröpper een van de uitblinkers aan de kant van PSV. ‘Als team speelden we goed en dan ga je daarin mee’, legt hij uit. Ondanks dat Pröpper volledig gefocust was op het behalen van een goed resultaat, kreeg hij veel mee van de ambiance die op Old Trafford hing. ‘Het is fantastisch om in zo’n stadion met die historie te spelen. Dat is echt gaaf’, glundert Pröpper.

Praat Mee!