Huntelaar wilde altijd al voor Ajax spelen: ‘Bij PSV wist ik: daar kom ik niet doorheen’

Klaas-Jan Huntelaar maakte in november 2002 zijn debuut in het betaalde voetbal als speler van PSV. Tot een definitieve doorbraak kwam het uiteindelijk niet, maar dat zag de 32-jarige spits van Schalke 04 al van mijlenver aankomen.

‘Bij PSV wist ik: daar kom ik niet doorheen’, kijkt Huntelaar in het voetbalmagazine De Staantribune terug op zijn periode in Eindhoven. ‘Dat merkte ik aan alles. Hoe ik werd benaderd. Toen vond ik dat heel gek. Als ik nu terugkijk, kan ik het wel begrijpen. Voor de positie van keeper en spits zoeken clubs zekerheid.’

Na uitleenbeurten aan De Graafschap en AGOVV Apeldoorn kwam Huntelaar in de zomer van 2014 bij SC Heerenveen terecht. In Friesland groeide de Achterhoeker uit tot een veelscorende spits. Dat was ook Ajax niet ontgaan, dat hem in de winter van 2005 overnam van Heerenveen. Daarmee kwam een droom uit voor Huntelaar. ‘Voor mij was spelen voor Ajax ook nog datgene wat ik altijd wilde’, aldus de targetman.

‘Wat je binnen handbereik hebt, wil je pakken ook. Voor mij was het: hup, ik pak het gelijk‘, gaat Huntelaar verder, die geen wraakgevoelens koesterde jegens PSV. ‘Het was geen wraak op PSV. Maar wel lekker. Zo van: zie je wel. De bevestiging voor mezelf.’ (Foto: Der Auslöser, Wiki Commons)

Praat Mee!