Janssen spreekt doel uit: ‘Ik wil en kan de top halen’

De carrière van AZ spits Vincent Janssen zit momenteel in de lift. De 21-jarige aanvaller die vorig seizoen nog doelpunten maakte voor Almere City in de Jupiler League schiet bij zijn nieuwe werkgever ook met scherp en staat al op zes doelpunten. Janssen droomt er van om de wereldtop te halen en spiegelt zich aan Ruud van Nistelrooy en Klaas-Jan Huntelaar.

In gesprek met Voetbal Inside geeft Janssen aan dat hij hoopt ooit het niveau van de twee spitsen te kunnen evenaren. ‘Ik hoop de top te halen. Ik weet van mezelf wat ik kan. Het is misschien arrogant om te zeggen dat je dat wil halen, maar uiteindelijk wil iedereen dat en ik denk dat ik het kan’, zo zegt de spits die een op twee loopt bij AZ.

De carrière van Janssen is vergelijkbaar met de twee (voormalige) internationals. Huntelaar en Van Nistelrooij kwamen niet aan de bak bij PSV en deden een stapje terug door in de tweede divisie te gaan spelen. Beide speelde enkele jaren later weer voor de Nederlandse top, en later ook de internationale top. In de jeugd speelde Janssen bij Feyenoord, maar moest weg bij de Rotterdammers en vond zijn geluk bij Almere City. Twee seizoenen later verdiende hij een transfer naar AZ en kwam al meerdere malen uit voor Jong Oranje.

‘Het is mooi om te horen dat ik met hun wordt vergeleken. Het zijn twee spitsen van wereldklasse’, reageert Janssen op de vergelijkingen die worden gemaakt in de media.

Praat Mee!