Nederlandse topscoorster aan de slag in Amerika

Seattle Reign FC heeft Nederlands international Manon Melis vastgelegd voor het komende voetbalseizoen. De 132-voudige international komt over van het Zweedse Göteborg waar zij de afgelopen twee seizoenen met veel succes speelde. 

De 29-jarige aanvalster, die al sinds 2007 in Zweden speelt, is een van de grote aankopen van Reign FC. ‘Manon is een fantastische speler die ons extra aanvallende impulsen kan brengen voor komend seizoen’, zo spreekt de coach Laura Harvey. ‘We zijn opgewonden dat een speler van haar kaliber graag naar ons wilde komen en hopelijk kan ze ook alle verwachtingen volmaken’.

Zelf reageert Melis verheugd op haar nieuwe avontuur: ‘Ik kijk er naar uit om voor Seattle Reign te gaan spelen. Het gaat een zware uitdaging worden om mij hier staande te kunnen houden’. De speelster van de Oranje vrouwen vertrok in 2007 naar FC Malmö waar zij in 134 wedstrijden 96 keer scoorde. Tussendoor speelde de vrouwelijke Flying Dutchman nog bij Sky Blue FC en Linköpings FC. De laatste twee seizoenen speelde de international bij Göteborg. Ze veroverde drie keer de Zweedse landstitel, een keer de supercup en werd twee keer aanvalster van het jaar. (Foto: Instagram)

Praat Mee!