Arsenal aast op veelscorende jeugdspeler van Vitesse

Volgens het Brabants Dagblad wordt Vitesse-aanvaller Thomas Buitink nadrukkelijk in de gaten gehouden door Arsenal. De jeugdspeler speelde dit weekend mee met Oranje onder 16 tegen België en meerdere scouts van de Londense topclub waren aanwezig bij deze wedstrijd, die eindigde in een 4-0 nederlaag voor Nederland.

De 15-jarige Buitink mocht al meerdere malen meetrainen met het eerste team van Peter Bosz, en wordt niet alleen gevolgd door Arsenal. Ook Chelsea, Manchester United, Manchester City en Juventus zouden een oogje hebben op het talent dat al sinds 2010 in de jeugdopleiding van Vitesse speelt en al meer dan honderd doelpunten heeft gemaakt sinds zijn komst.

Omdat de jongeling nog niet de leeftijd heeft dat hij een profcontract mag tekenen, hoopt Arsenal dat zij op tijd kunnen inspelen op de gedachten van Buitink en hem op zijn zestiende verjaardag, volgend jaar juni, kunnen verleiden om naar Noord-Londen te komen. Eerder haalde Arsenal al Donyell Malen op zijn zestiende weg uit de jeugdopleiding van Ajax. (Foto: Instagram)

Praat Mee!