Spaanse swaffelaar een jaar geschorst

Enkele weken geleden meldde Spaanse media dat een speler van Celtic de Pulianas, dat uitkomt in de Andalusische eerste divisie, een vrouwelijke grensrechter zou hebben aangevallen met zijn geslachtsdeel tijdens de wedstrijd. En voor deze baldadige en seksistische actie kan de speler, die niet bij naam genoemd wordt, een jaar lang toekijken op de tribune.

De speler was het niet eens met een beslissing van de vrouwelijke grensrechter en zou uit woede naar haar zijn toegerend, zijn jongeheer tevoorschijn hebben gehaald en daarmee de assistent zou hebben mee geslagen, of zoals wij het noemen; lopen swaffelen.

Volgens Marca heeft de disciplinaire afdeling van de Spaanse voetbalbond de speler voor één jaar hebben geschorst, met daarbij een boete van 468 euro. Het volledige oordeel klinkt als volgt; ‘Het uitvoeren van een openbare daad van gemeenschappelijke kennis die volledig onwaardig en respectloos naar de assistent-scheidsrechter is en waarbij het publiek aanwezig was’. Deze swaffelaar is dus een tijdje niet meer te vinden op de voetbalvelden.

Foto: Twitter

Praat Mee!