Zwak Southampton verliest uit bij Manchester City

De ploeg van Ronald Koeman ging deze speelronde op bezoek bij Manchester City. The Saints, met Maarten Stekelenburg en Virgil van Dijk in de basis, hadden vrijwel niets in te brengen en mocht van geluk spreken dat het maar bij 3-1 bleef.

Manchester City was vanaf het begin de meest dominante ploeg en kreeg in de eerste twintig minuten van de wedstrijd al meerdere kansen om de wedstrijd te openen. Uiteindelijk kwam de bevrijdende 1-0 van de Belg Kevin de Bruyne, die een fout van ex-Eredivisie speler Maya Yoshida genadeloos afstrafte door de voorzet van Raheem Sterling goed af te ronden. Enkele minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Fabian Delph, die zijn schot getoucheerd zag worden en daardoor Stekelenburg kansloos liet.

In de tweede helft kwam er een scherper Southampton uit de kleedkamer en dit resulteerde meteen in een doelpunt. Shane Long werd door Sadio Mané in stelling gebracht op kopte met precisie over de doelman van Manchester City heen. Niet veel later had Dusan Tadic de 2-2 op zijn schoenen, maar zag zijn schot gepareerd worden door doelman Willy Caballero.

Na de opleving van de ploeg van Koeman stelde City weer orde op zaken. De linksback Aleksander Kolarov schoot heerlijk raak met een volley in de verre hoek en gooide daarmee de wedstrijd op slot. Door de winst mag Manchester City zich voor even koploper noemen, Southampton blijft op de achtste plaats.

Praat Mee!