Nederlands Newcastle krijgt gigantisch pak slaag

De gifbeker van Newcastle United is nog lang niet leeg zo lijkt het. De ploeg van Steve McClaren zit al geruime tijd in de hoek waar de klappen vallen en ondanks verschillende investeringen lukt het The Magpies maar niet om de weg naar boven te vinden. Met Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in de basis beleefde de ploeg een dramatische middag op bezoek bij Crystal Palace, 5-1.

De middag begon nog goed voor Newcastle United dat al snel op voorsprong kwam door Papiss Cissé die een voorzet van Janmaat binnen kopte. De ploeg van McClaren kon hier niet lang van genieten, want na vier minuten stond alweer de gelijkmaker op het scorebord. Niet veel later scoorde Yannick Bolasie de 2-1 na voorbereidend werk van Connor Wickham en zo stonden de gasten alweer snel met lege handen. Nog voor rust stond het 3-1 nadat Wilfried Zaha keurig afrondde uit een aanval.

The Magpies konden niet in hun spel komen en konden geen vuist maken tegen de snelheid en speelwijze van Crystal Palace. Wijnaldum en Anita speelde een onopvallende wedstrijd en zagen zelfs de stand uitlopen tot 4-1 nadat Bolasie zijn tweede van de middag maakte. In de resterende minuten was het voor Newcastle United overleven en hopen op een niet grotere uitslag. Uiteindelijk viel de 5-1 nog wel, in de blessuretijd scoorde James McArthur zijn tweede doelpunt van de dag.

Door dit verlies blijft Newcastle United in de onderste regionen van de Premier League bivakkeren met 10 punten uit 13 wedstrijden.

Praat Mee!