Van Aanholt scoort en wint van Pieters en Afellay

De wedstrijd tussen Sunderland en Stoke City was niet al te aantrekkelijk en werd pas beslist in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Mede dankzij een doelpunt van Patrick van Aanholt won Sunderland met 2-0 van Stoke City waar Erik Pieters een basisplaats had en Afellay mocht invallen. Voor Marco van Ginkel was geen speeltijd ingeruimd.

Beide ploegen wilden hun vorige overwinning een goed vervolg geven en dat zorgde voor een open wedstrijd. Sunderland was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Spits Steven Fletcher had de mogelijkheid om een voorzet van Van Aanholt te verzilveren maar stuitte op doelman Jack Butland. Stoke City liet pas na een halfuur iets van zich zien via oud-Ajacied Bojan Krkic, maar ook dit was ongevaarlijk.

De tweede helft begon dramatisch voor de ploeg van Pieters, Ryan Shawcross beging een overtreding op Duncan Watmore van Sunderland waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg en kon inrukken. Door de man meer situatie was het wachten op een voorsprong van The Black Cats maar deze kwam pas tien minuten voor het eindsignaal. Linksback Van Aanholt was mee opgekomen en schoot de 1-0 binnen en niet veel later scoorde Watmore de bevrijdende 2-0. Ibrahim Afellay mocht tussen de twee doelpunten nog invallen, maar toen was het kwaad al geschied.

Praat Mee!