VIDEO | Foppe de Haan houdt het niet droog tijdens persconferentie

VIDEO | SC Heerenveen begon dramatisch aan het seizoen, maar klimt inmiddels langzamerhand uit het dal waarin de Friezen zich bevonden onder Dwight Lodeweges. De 58-jarige coach legde een maand geleden na de 5-2 nederlaag tegen Feyenoord zijn functie neer, waarna Foppe de Haan werd aangesteld als interim trainer. Sindsdien verloor Heerenveen nog maar één wedstrijd en wordt het spel van de huidige nummer tien uit de Eredivisie steeds leuker om naar te kijken. En dat liet De Haan zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC (3-0 zege) niet onberoerd.

De voormalige bondscoach van Jong Oranje zag bij vlagen weer het Heerenveen waarop hij ooit verliefd is geworden. ‘Op een gegeven moment begon het aan de linkerkant te draaien met Larsson, en dan beginnen ze écht te voetballen. Dat vond ik echt mooi, hoor’, aldus De Haan, die zijn tranen vervolgens de vrije loop gaan. ‘Dan zit ik daar naar te kijken, en dan doet mij dat wat’, vervolgde de 72-jarige trainer.

‘Want daar doe je het voor. Je doet het voor de mensen’, aldus De Haan, die wel een verklaring had voor zijn emoties. ‘Dit is typisch een oude man’, lachte hij.

Foppe de Haan huilt tijdens persconferentie

Praat Mee!