Kramer niet bezig met Oranje: ‘Blind mag zelf weten of hij komt kijken’

Michiel Kramer was tijdens de Rotterdamse stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord goed voor drie doelpunten. De zomeraankoop wordt al sinds zijn overstap in verband gebracht met het Nederlands elftal, maar zelf denkt de lange spits daar niet  aan. Toevallig zat bondscoach Danny Blind tijdens dit duel op de tribune om naar potentiële Oranje-kandidaten te kijken. 

Kramer scoorde tot nu toe acht keer in veertien wedstrijden, een uitstekend gemiddelde voor een spits maar menig critici verwijt hem dat hij te weinig bij het spel betrokken is en nauwelijks aan de bal komt. ‘Ik heb niet zoveel met statistieken, maar het gemiddelde loopt nu wel op’, zo zegt Kramer na afloop tegenover RTV Rijnmond. ‘Ik moet gewoon zorgen dat ik belangrijk ben voor de ploeg, dat is het enige wat telt voor een spits’.

Met acht doelpunten is Kramer een kandidaat voor het Nederlands elftal, bondscoach Blind gaf al meerdere malen aan dat de spits gevolgd wordt en zat zaterdag ook zelf op de tribune. ‘Als hij naar deze wedstrijd wil komen kijken, dan moet hij dat zelf weten. Ik speel gewoon mijn wedstrijd. Laat ik eerst maar eens twintig doelpunten maken, dan heb ik meer recht van spreken’, aldus Kramer die zich nog niet bezig houdt met een eventuele oproep voor Oranje.

Praat Mee!